Internationella projekt

Emåförbundet har under 2000-talet varit engagerade i olika internationella projekt. För närvarande har vi emellertid inga pågående internationella projekt.

Lite information om vad vi medverkat i finner du nedan.

  • Samarbete med Tekniska Högskolan i Tallinn med det så kallade Matsuluprojektet
  • EU-projektet Ernie. Implementeringen av EU-s ramfirektiv för vatten. Samarbetspartner: Skottland, Nordirland, Finland, Frankrike och Spanien 
  • EU-projektet ENMaR. Implementering av EU-s ramdirektiv för vatten. Samarbetspartner: Lettland, Tyskland, England och Spanien
  • Case study för Integrated Water Resorce Management (IWRM) training programme i sex år. Utvecklingsländer i hela världen plus länderna runt Zambesi River, Västafrika och Indonesien. Projektledare, Ramboll Natura

Namibia

Emåförbundet har sedan 2009 ett samarbetsavtal med Namibia Nature Foundation för ett samarbete mellan Emns avrinnigsområde och Okavango Rivers avrinningsområde. Okavango River rinner genom Angola, Namibia och avslutas i ett delta i Botswana. En del av samarbetet går ut på att starta kommunala samarbeten. Vetlanda kommun har ett pågående samarbete med Kavango Regional Council I Namibia och Hultsfreds Kommun har startat ett samarbete med North West District Council i Botswana. Arbetet med att få igång ett samarbete mellan en kommun i Emåns avrinningsområde och en organisation i Angola pågår.

Emåförbundet är projektledare för samarvetet mellan Vetlanda Kommun och Kavango Regional Council i Namibia. Ett utbildningsprojekt för räddningstjänstpersonal har genomförts och i november 2011 startades ett trårsprojekt för kunskapsöverföring av förebyggande räddningstjänst till regionen i Namibia. En ansökan kommer att lämnas in till ICLD (Internationellt centrum för lokal demokrati) för ett projekt  med inriktning på att stötta regionen med att sammanställa en avfallsplan. Senare i år kommer även en ansökan om ett VA-projekt att lämnas in.

Vetlanda kommun har skänkt en brandbil till Rundu Town Council, som ligger i Kavagoregionen, och den överlämnades officiellt i november 2011. Se bifogad bild.

Indonesien

En av de så kallade spinn off effekterna på IWRM utbildningarna är att man från Indonesisk sida vill starta ett samarbete med Emåförbundet. Man vill fokusera på en ö som heter Lombok strax öster om Bali. Ön har samma yta som Emåns avrinningsområde men invånarantalet är 3,8 miljoner.
Emåförbundet och Nusa Tenggara I River Basin Organisation har lämnat in en projektansökan till Svenska ambassaden i Jakarta och Sida för en så kallad planning grant.
Fokus på kommande samarbete kommer att ligga på uppbyggnad av vattenorganisationen, information till allmänheten om vattenpåverkan, sophantering, vattenkvalitetsmätningar, avloppsrening och IWRM. 

Kroatien och Bosnien-Hercegovina

Ett annat spinn off projekt är att Emåförbundet är så kallad extern expert i ett EU-projekt i Kroatien och Bosnien-Hecegovina. Syftet med projektet är att ge länderna information om EU-s ramdirektiv för vatten inför åtminstone Kroatiens inträde i den europeiska unionen. Projektet fokuserar på ett biflöde till Sava RIver. Projektet avslutas i oktober 2012.

Vattenfall i kalkstensberggrunden i Estland

Brandbilen från Vetlanda Kommun vid det officiella överlämnandet till Rundu Town Council

Nätfiske i Okavango River

Bevattningskanaler med akvedukt på Lombok

Fiskeparadis i Sava River

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår