2013-03-06

Göran Ulfsparre har lämnat oss!

Det är med stor saknad vi nås av beskedet att Göran Ulfsparre nu har lämnat oss.

Göran har under många år varit en stark kraft i vår organisation och verksamhet. Han har med sitt stora engagemang drivit fiskevården framåt på ett konstruktivt sätt. Att summera Görans livsgärning i några få rader är omöjligt men hans gärningar säger mer än tusen ord. 2009 tilldelades Göran vårt vattenvårdspris – Vattendroppen, och motiveringen nedan får sammanfatta vår tacksamhet gentemot Göran! 

Göran Ulfsparre; en eldsjäl i Emåns avrinningsområde

Göran tog över sin fars Gustaf Ulfsparres engagemang vid Emån och hans pionjärinsatser med att förbättra och återskapa havsöringens reproduktionsområden. 1987 bildades stiftelsen till Gustaf Ulfsparres minne vars ändamål och strävan är att fortsätta hans livsverk - bevarandet av havsöringen i Emån genom ideellt arbete. Med sin fars paroll: "Vi ska se till att det går att fiska havsöring i Emån fram till nästa istid" har Göran fortsatt detta arbete.

Göran har genom åren inte bara fokuserat på Emåns nedre delar utan varit en stark och drivande kraft i Emåfrågor som omfattat hela avrinningsområdet. Med sin kunskap och entusiasm har han tillfört arbetet i Emåns Vattenförbund, Emåprojektet och Emåförbundet oerhört mycket.

Långt ifrån alla åar har haft så goda beskyddare som Emån genom Göran och det är med storglädje vi tilldelar Göran Ulfsparre Emåförbundets vattenvårdspris ”Vattendroppen” för sitt mångåriga och mycket stora engagemang i Emån.

Emåförbundets styrelse

Våren 2009

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår