Kanoting och friluftsliv

Att paddla på Emån är en fantastiskt fin upplevelse men också förenat med risker. Det finns flera besvärliga forspartier som kräver god erfarenhet. Flera allvarliga kanotolyckor har skett och vi vill poängtera att man aldrig ska paddla förbi ett avsnitt som man inte vet att man kan klara av samt att all palldling sker på egen risk.

Emåns kanotguide "Paddla på Emån" har några år på nacken, och ska endast ses som en översiktlig beskrivning. Information om upptagningsplatser och skyltar m.m. är inte längre aktuell. Emåförbundet hänvisar alla frågor kring kanoting till turistentreprenörer och kanotuthyrare.

Vi rekommenderar Svenska kanotförbundet och de kanotuthyrare som är certifierade, se www.kanot.com

Tänk på att

När du vistas ute i naturen utnyttjar du allemansrätten som är en unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Men vi behöver ta ansvar för natur- och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså - inte störa och inte förstöra! Och skräp tar man med sig hem, eller slänger i en soptunna.

Läs mer om allemansrätten >>

Kanotuthyrning

Em Venture

Höglandets kanotcenter

Emåturism Lixhult

Småländska Jakt och Fiskeupplevelser

Aboda Klint

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår