Kommunala vattengrupper

Emåförbundet har som ambition att det ska finnas en vattengrupp i alla kommuner inom avrinningsområdet, en tjänstemannagrupp i syfte att diskutera gemensamma frågeställningar rörande vatten i den kommunala verksamheten.

2010 startades den första vattengruppen i Vetlanda kommun och under 2012 kom Eksjö igång. I Nässjö kommun fanns sedan tidigare en form av vattengrupp, i vilken Emåförbundet är engagerade sedan 2014. Under 2015 initierades vattengruppsarbete i ytterligare fem kommuner, dessa startar upp under vintern 2016. 

Samordning är viktig därför bör arbetsgruppen vara så bred som möjligt för att effektivt samla vattenfrågorna inom kommunen. Inom en Vattengrupp samlas därför många olika förvaltningar, exempelvis Plan, Tekniska, Miljö, Räddningstjänst, VA och eller kommunala bolag. För att främst behandla de vattenfrågor som påverkar den egna verksamheten, men även frågor som spänner över hela avrinningsområdet kan diskuteras.

Vattengrupperna ska underlätta gemensamma insatser, ge möjligheten att tillsammans genomföra projekt och öppnar upp för nya ekonomiska lösningar.

Vattengrupperna skapar trygghet och ett bättre samarbete eftersom alla som berörs av avrinningsområdets olika vattenfrågor får samma information. 

Här på emån.se har varje vattengrupp en egen sida där vi samlar mötesprotokoll och annat som kan vara av intresse. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår